Direktlänk till inlägg 16 maj 2010
Hade middag här hemma i fredags och jag fick äran att stå för efterrätten! Det bjöds på cheescake i portionsformar. Delar med mig receptet här!
Hallon-cheescke
15 st digestivekex
75 g smält smör
2 msk strösocker
Fyllning:
200 g färskost
3 st äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde (går även bra med 3 st äggvitor så slipper dom slängas! Bara att vispa till ett hårt skum)
ca 2 dl hallon
Mixa kexen med smör och socker i en matberedare. Fördela smulorna i 12 st pappersformar i muffins storlek. Platta till smulorna till en någorlunda jämn botten.
Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör sedan ner hallonen i smeten.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Alt. äggvitorna!
Fördela smeten i formarna och ställ in i frysen. Bör frysas minst 2 timmar innan servering.
Precis innan servering garnerar du med färska frukter eller bär på cheescaken. Jag hade hallon och mango på mina.
Lätt att göra i förväg, och ännu lättare att ta fram när de kommer till användning :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|