Direktlänk till inlägg 19 december 2010
En av julens bästa godissorter borde deffinitivt vara knäck! Vad skulle julen vara utan all knäck som fastnar i tänderna? Och sen är det så enkelt att göra!
Knäck
2 dl socer
2 dl sirap
2 dl grädde
Koka samma dessa 3 ingredienser och låt koka tills det uppnår rätt temperatur på 125 grader. Lättast är att använda sig utan av kökstermometer, har man ingen sådan går det lika bra med kulprovet som man gör genom att droppa ner lite utav smeten i ett glas med vatten, och det är klart när det går att rulla droppen till en liten kula! Sen jag köpte mig en termometer blir knäcken alltid lika bra!
Vill man (och tål) så kan man blanda i 1 dl med nötter/mandel precis innan det är dags att hälla upp smeten i formar.
När rätt temperatur är uppnåd är det bara att fördela smeten i formar. Se till att göra det innan det hinner svalna!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|