Direktlänk till inlägg 22 april 2010
Igår tog jag min an lite bakning. Blev "Mammas Frallor" som jag kallar dom. Helt enkelt efter min mor! Receptet är väldigt enkelt, man tar det man har hemma! Av den anledningen blir brödet nästan aldrig lika som gången innan det bakades. Om man inte tar samma saker igen, och håller sig till det dvs.
Mammas frallor:
½ liter ljummet vatten
1 påse torrjäst, för matbrörd
1 tsk salt
1 msk socker/sirap/honung (sött till jäsningen)
Mjöl, efter tycke och smak
Ev havregryn, russin, nötter, bär tex..
- Först blandar du vatten med jästen, tillsätter salt och socker. Därefter har du i det du tycker och blandar det väl till det bir en smidig deg (så att inget fastnar i bunkens kanter) Degen måste arbetas väl så den jäser riktigt.
Igår hade jag i dinkelmjöl - siktat och fullkorn, kruskakli, russin och lite solrosfrön.
- Där efter låter du degen jäsa i 30 min.
- Baka sedan ut brödet. Gör runda frallor, blir ca 12 st av denna deg.
- Låt sedan allt stå på plåten och jäsa ytterligare 30 min, gärna under jäsduk
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda sedan brödet i ugnen i ca 7-10 min tills brödet ser färdigt ut. Inte för ljust inte för bränt.
- Sen är det klart att avnjutas!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|