Mina bilder & ord!

Direktlänk till inlägg 22 april 2010

Mammas frallor

Av Amanda Kåll - 22 april 2010 10:05

 Igår tog jag min an lite bakning. Blev "Mammas Frallor" som jag kallar dom. Helt enkelt efter min mor! Receptet är väldigt enkelt, man tar det man har hemma! Av den anledningen blir brödet nästan aldrig lika som gången innan det bakades. Om man inte tar samma saker igen, och håller sig till det dvs.


Mammas frallor:

½ liter ljummet vatten

1 påse torrjäst, för matbrörd

1 tsk salt

1 msk socker/sirap/honung (sött till jäsningen)

Mjöl, efter tycke och smak

Ev havregryn, russin, nötter, bär tex..


- Först blandar du vatten med jästen, tillsätter salt och socker. Därefter har du i det du tycker och blandar det väl till det bir en smidig deg (så att inget fastnar i bunkens kanter) Degen måste arbetas väl så den jäser riktigt.

  Igår hade jag i dinkelmjöl - siktat och fullkorn, kruskakli, russin och lite solrosfrön.

- Där efter låter du degen jäsa i 30 min.

- Baka sedan ut brödet. Gör runda frallor, blir ca 12 st av denna deg.

- Låt sedan allt stå på plåten och jäsa ytterligare 30 min, gärna under jäsduk

- Sätt ugnen på 225 grader.

- Grädda sedan brödet i ugnen i ca 7-10 min tills brödet ser färdigt ut. Inte för ljust inte för bränt.

- Sen är det klart att avnjutas!


          

  

  

 
 
Malin

Malin

22 april 2010 12:35

ååh, så goda dom såg ut.. de där lär nog provas någon gång! Tummen upp för den här bloggen :D

http://maljaa.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

margareta

22 april 2010 13:07

Ja vilket bra recept, bara att använda det som finns hemma, och brödet blir olika varje gång.
Vilken uppväxt du har haft. Kram mamma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amanda Kåll - 19 december 2010 00:39

 Varje år bakar jag pepparkakor, men jag har för längesen tröttnat på den färdiga degen som går att köpa i alla matvarubutiker. Så i år, lika så tidigare år, har jag gjort egen deg! I år provade jag ett nytt recept, som jag vart väldigt nöjd med! Pas...

Av Amanda Kåll - 19 december 2010 00:26

 En av julens bästa godissorter borde deffinitivt vara knäck! Vad skulle julen vara utan all knäck som fastnar i tänderna? Och sen är det så enkelt att göra!    Knäck   2 dl socer 2 dl sirap 2 dl grädde    Koka samma dessa 3 ingredien...

Av Amanda Kåll - 31 augusti 2010 11:17

 Underbart god och lättbakad äppelkaka som kommer ifrån ett recpet som hette Mormors rabarberkaka.    2 ägg 1½ dl socker 2dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker ca 4 äpplen (beroende på storlek) Margarin/ smör Pärlsocker ...

Av Amanda Kåll - 31 augusti 2010 09:57

Små och vridna mini baguetter, perfekt till pickningen som matbröd, eller till buffén som tilltugg!    ½ paket jäst 1 tsk salt 6 dl ljummet vatten 1 msk olivolja 13 dl vetemjöl, blanda gärna med lite grovt mjöl    Smula jästen i en bu...

Av Amanda Kåll - 19 augusti 2010 10:01

 Helt stilla på bloggen, men inte på bakningen som tur är! Gjorde blåbärsmuffins, samma recept som rabarber muffinsen, här om kvällen. Passade dessutom på att lägga upp dom på ett av mina nya fat jag hittade på Dollar Store :)           ...

Presentation

Bloggen som beskriver mitt, i ord & bild!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards